DATÜB Gençlik Kolları, Ahıskalı oyuncularla bir araya geldi
- 10 Şubat 2020
- 4996 okundu
DATÜB Gençlik Kolları, Bıçkıdere köyünü ziyaret etti. Gençlik Kolları temsilcileri, İstanbul Şile'de Ahıska Türklerinin yaşadığı Bıçkıdere köyü sakinleri ile bir araya geldiler.
Köyün muhtarı Arif Bey ve imamı ile tanışıp bir süre sohbet eden Gençlik Kolları yetkilileri, Bıçkıdere köyü ve çevresindeki 7 Ahıska köyü ile ilgili bilgi aldılar.
Önceki ismi “Avcıkoru Ormanları” olan köy, 93 Harbi sonrası Türkiye’ye göç eden Ahıska Türkleri’ne bu araziler verilerek ormanlık bölgeler yerleşime açıldıktan sonra köylülerin geçim kaynağı olan ve ormancılık işlerinde kullanılan "Bıçkı"dan dolayı “Bıçkıdere Köyü“ olarak anılmaya başlanmıştır.
İstanbul’a yakınlığı ve ulaşım kolaylığı ile bilinen Bıçkıdere, doğal güzellikleri ile de ön plana çıkmaktadır.