DATÜB Gençlik Kolları, Ahıskalı oyuncularla bir araya geldi
- 10 Şubat 2020
- 4979 okundu
Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) ve DATÜB Gençlik Kolları Azerbacan Temsilciliği, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) Türkiye Bursları Programı kapsamında lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde başvuru yapan öğrencilerden mülakata çağrılan Ahıskalı öğrenciler ile Bakü’deki ofiste bir araya gelerek, istişare toplantısı gerçekleştirdi.
Toplantıya DATÜB Azerbaycan Temsilcisi Memmed Şamilov, DATÜB Azerbaycan Eski Temsilcisi İbrahim Mammadov, Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Fizik Enstitüsü İnovasyonlar Şubesi Görevlisi Ahmet Asimov, DATÜB Gençlik Kolları Azerbaycan Temsilcisi Kenan İbrahimli ve mülakata çağrılan öğrenciler ile velileri katıldı.
İstişare toplantısında, Ahmet Asimov mülakat daveti gelen öğrencilere birtakım tavsiyelerde bulunurken, İbrahim Mammadov ise geçmiş yıllardaki tecrübeleri gençlerle paylaştı. DATÜB Azerbaycan Temsilcisi Memmed Şamilov, Türkiye Bursları kapsamında mülakata çağrılan öğrencileri tebrik etti. Onların mülakat sürecini başarıyla geçip seçtikleri bölümleri ve üniversitelere yerleşmelerini ve gelecekte vatana millete faydalı birer bireyler olarak hizmet etmeleri temennilerinde bulundu.
Dünyanın hemen her yerinden öğrencilerin yararlanmak için başvurduğu, Türkiye’yi dünyada bir eğitim üssü haline getiren Türkiye Bursları programı kapsamında 2019 yılı itibariyle Azerbaycan’dan DATÜB Azerbaycan Temsilciliği desteğiyle başvurusu yapılan öğrencilerden şimdilik 15 Ahıskalı öğrenci adayına mülakat daveti gelmiştir.
Türkiye Bursları’na mülakat daveti gelen öğrenciler ileriki tarihlerde mülakat sonrası değerlendirmelere göre seçtikleri bölüm ve üniversitelere yerleştirilecekler.